Soufiane Touzani trapt de Wereldhavendagen af met jongeren

De Wereldhavendagen wordt dit jaar op een bijzondere manier geopend. Soufiane Touzani, wereldberoemd freestyle voetballer en rasechte Rotterdammer, verzorgt op geheel eigen wijze de aftrap van dit driedaagse evenement. Hij doet dit in bijzijn van een flink aantal jongeren, die op de openingsdag van de Wereldhavendagen een speciaal programma doorlopen.

De aftrap van de Wereldhavendagen vindt plaats op vrijdag 7 september om 10.00 uur in bijzijn van de Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb, Commandant Zeestrijdkrachten Rob Kramer en CEO van de Port of Rotterdam Allard Castelein. De handeling wordt verricht voor de hoofdtribune aan de Wilhelminakade, waar een deel van de jongeren zich verzamelt. Meteen na de aftrap verzorgt een palet aan sleepboten en andere werkvaartuigen actief in de Rotterdamse haven een demonstratie op het water.

Soufiane Touzani is een rolmodel en voorbeeld voor vele jongeren. Heeft een enorm bereik op sociale media en weet met zijn YouTube-video’s en tv-programma’s miljoenen jongeren en voetballiefhebbers te boeien. Hij laat met zijn video’s zien wat je met passie en ambitie kunt bereiken.

Die passie en ambitie hebben de 180.000 werknemers in de Rotterdamse haven ook. Leerlingen en studenten komen traditioneel op de vrijdag van de Wereldhavendagen op bezoek, om die sfeer te proeven. Het speciaal op hen afgestemde programma geeft inzicht in de kansen en carrièremogelijkheden die de haven biedt.

De programma´s zijn toegespitst op alle onderwijsniveaus, van primair tot wetenschappelijk onderwijs. Rondom de Wereldhavendagen brengt Touzani met zijn team Los Barrenderos de haven en een drietal échte havenberoepen in beeld via zijn YouTube-kanaal Touzani TV en het Youtube-kanaal van zijn teamgenoot Rarko.

Over de Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen is gratis te bezoeken en vindt plaats in het gebied rond beide oevers van de Erasmusbrug. Naast de vele activiteiten op de kades van de Wilhelminapier tot aan de Rijnhaven en van het Willemsplein tot aan de Parkkade, kunnen bezoekers vrijwel de hele dag van demonstraties op het water genieten.

Het thema van het evenement is ‘Energize’, waarmee de haven de aandacht vestigt op alle duurzame ontwikkelingen en de transitie naar nieuwe vormen van energie in de haven. Alle informatie over het programma en de deelnemende havenbedrijven is te vinden op www.wereldhavendagen.nl. Bezoekers kunnen op Mijn WHD-pagina hun favoriete activiteiten opslaan, om zo hun persoonlijke programma samen te stellen.

Voor de excursies die dieper de haven in gaan, zijn er kaarten te koop. Voor een aantal excursies is dat nu al mogelijk, waaronder de dagcruise van P&O Ferries. Kaarten voor de overige excursies zijn vanaf maandag 20 augustus te bestellen op de website.