Speciale populieren voor Waalhaven Oostzijde

populus-canadensiskoster

Vanavond – maandag 17 november – begint het Havenbedrijf met het planten van 147 populieren op voornamelijk de middenberm van de Waalhaven Oostzijde. Het karwei gaat vijf nachten duren. Het planten gebeurt tussen 20.00 en 06.00 uur zodat de overlast voor de weggebruikers tot een minimum wordt beperkt. Gedurende de werkzaamheden blijft de drukke verbindingsweg in Rotterdam-Zuid open.

De populieren – Populus canadensis ‘Koster’ – zijn met zorg uitgekozen. De bladeren van dit populierenras blijven langer hangen dan doorgaans het geval is. De meeste bomen hebben een omtrek van 20-25 centimeter en zijn reeds vijf meter hoog. Ze zijn gekweekt in Moerstraten, West-Brabant. Door de ligging van de kwekerij dichtbij Zeeland en in open landelijke gebied zijn de bomen goed voorbereid op de winderige omstandigheden in de Waalhaven.

Waalhaven Zuid-Oost
Door de ruime, groene entree heeft de Waalhaven Oostzijde een nieuw, modern aanzien gekregen. De metamorfose past in het beleid van het Havenbedrijf en de structuurvisie Stadshavens om het vestigingsklimaat van de haven te verbeteren en de relatie stad en haven te bevorderen.  Het Havenbedrijf investeert 100 miljoen euro in infrastructuur en herontwikkeling van de oude maar nog steeds vitale Waalhaven tot een ‘service port’ voor maritieme dienstverleners. In een eerder stadium werden reeds drie moderne kantoorpanden van Port City ontwikkeld en kwamen er nieuwe kantoren van Smit Internationale (nu Boskalis), Cargotec en Hapag Lloyd. Bovendien werd Truckpark Rotterdam, goed voor 124 parkeerplaatsen, vorig jaar geopend.

Meer… Port of Rotterdam