Spektakel tijdens Watersportdagen Willemsoord

Op het monumentale Willemsoordcomplex, de oude marinewerf in het hart van Den Helder, wordt van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni een bijzonder watersportevenement gehouden. Belangrijke onderdelen zijn de officiële opening van de nieuwe passantenhaven, een Nationale Botenbeurs met botenveiling, de Helderse Botterwedstrijd op het Marsdiep en een Spaans vuurwerk.

De Watersportdagen Willemsoord Den Helder, zoals het evenement officieel heet, vinden op en rond de nieuwe passantenhaven in het zogeheten Natte Dok van het Willemsoordcomplex plaats. Deze goed uitgeruste haven voor motor- en zeiljachten wordt tijdens het evenement officieel geopend en in gebruik genomen. Verder organiseert het Rotterdamse evenementenbureau Navingo de Nationale Botenbeurs, die zich deels in de evenementenhallen op het werfcomplex, deels op het buitenterrein en deels in de passantenhaven afspeelt. In deze haven zullen dan ongeveer 200 schepen worden afgemeerd. Deelnemers aan de beurs zijn zowel jachtenbouwers, makelaars, eigenaren van jachten als distributeurs, toeleveranciers en hieraan gerelateerde bedrijven. Tevens staat een door Navingo opgezette botenveiling op het programma.

Naast vele luxe zeil- en motorjachten komen het weekend van 12 tot en met 14 juni ook ruim 30 botters en soortgelijke vaartuigen naar Den Helder om onder andere deel te nemen aan de traditionele Helderse Botterwedstrijd, die op vrijdag 12 juni op het Marsdiep wordt gestreden.

Verder kan op zaterdag en zondag een nautische braderie en een minikermis voor kinderen worden bezocht, zijn er twee buitenpodia met volop muziek en is op de zaterdagavond een groot Spaans vuurwerk te bewonderen.

Op het Willemsoordcomplex zijn tevens de VOC-replica Prins Willim, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, het Marinemuseum en een aantal schepen en werkplaatsen van Museumhaven Willemsoord voor het publiek geopend.

Tijdens de Watersportdagen Willemsoord Den Helder wordt het in de passantenhaven net zo gezellig en druk als tijdens de laatste Sail-manifestatie. (Foto: PAS Publicaties)

Bron: Willemsoord BV, 29-04-2009;