Stand Up Paddling door Amsterdamse grachten

  • binnenland

HiswaStandUpPaddling

Na een succesvolle SUP Tocht in 2013 wordt de start van de HISWA Amsterdam Boat Show ook dit jaar weer op sportieve wijze ingeluid. Op zondag 2 maart aanstaande laten naar verwachting ruim 200 deelnemers zich met een SUP-board van hun beste kant zien in de grachten van Amsterdam. Hiermee wordt een Nederlands record gevestigd; niet eerder stonden zo veel mensen tegelijk op een Stand Up Paddle board. Dit jaar wordt tevens een wedstrijdelement aan het SUP-event toegevoegd, de HISWA SUP Race. De deuren van HISWA Amsterdam Boat Show in Amsterdam RAI gaan vervolgens op woensdag 5 maart open voor alle watersportliefhebbers van Nederland.

Op 2 maart vertrekken de deelnemers aan de HISWA SUP Tocht om 11.00 uur vanuit de RAI Haven. De HISWA SUP Race start vanaf roeivereniging “de Amstel” op de kruising Boerenwetering en Amstelkanaal. Zowel de tocht als de race hebben een afstand van 7 km en eindigen in de RAI haven. Bekende ‘suppers’ als Ike Frans, Carla Schellart, Stephan van den Berg, Morene Dekker en Martijn van Deth hebben zich al als deelnemer aangemeld. De inschrijving is vanaf 10 januari geopend en sluit op 24 februari. Voorwaarden voor deelname aan de SUP Tocht en Race zijn terug te vinden op www.hiswarai.nl/suptocht.

Over Stand Up Paddling
De populariteit van Stand Up Paddling is vanuit Amerika overgeslagen naar Europa. Het is een vorm van golfsurfen, waarbij de supper zich peddelend voortbeweegt via een SUP-board. Stand Up Paddling is één van de watersporten die tijdens de HISWA in het funsport segment terug te vinden is.

Meer… HISWA

 

Related news

List of related news articles