Start bouw Centrum Veilig Wonen op Fivelpoort

  • binnenland

Deze week starten de werkzaamheden voor de bouw van het  Centrum Veilig Wonen (CVW) op het Bedrijventerrein Fivelpoort bij Appingedam. Fivelpoort krijgt er hiermee een nieuwe bewoner bij die ca. 1 ha zal bebouwen met een semi-permanent kantoor en parkeerplaats voor 150 medewerkers. De verwachting is dat de werkzaamheden omstreeks april 2015 zijn afgerond.

De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart op Fivelpoort.  De verwachting is dat in december de eerste palen geslagen kunnen worden.

Nieuwe kantoor
Een bouwconsortium onder aanvoering van een lokale aannemer zal in de komende maanden de installatie en de bouw van  het nieuwe kantoor voor CVW realiseren. Het Centrum Veilig Wonen neemt vanaf januari de schadeafwikkeling van aardbevingen over van de NAM. Het CVW wordt gevormd door schadeafhandelaar CED, ingenieurs- en adviesbureau Arcadis, het samenwerkingsverband OWS (Oosterhof Holman, Van Wijnen en SealteQ), en automatiseringsbedrijf IBM.

Bedrijvenpark Fivelpoort
Bedrijvenpark Fivelpoort is een duurzaam bedrijventerrein dat is ontwikkeld door een samenwerking van de gemeente Appingedam, gemeente Delfzijl en Groningen Seaports georganiseerd in Fivelpoort C.V. Fivelpoort is een hoogwaardige MKB-terrein (duurzaam, gezamenlijke activiteiten) op een zichtlocatie aan de N33 in Appingedam (Assen-Eemshaven),  met een prima verbinding richting A7 en A31 (Duitsland) en goede ontsluitingsmogelijkheden via het water. Fivelpoort is opgezet voor bedrijven in de dienstverlenende sector en de kleinschalige industrie.

 

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten