Start bouw nieuw Holland America Line schip

  • binnenland

Keel Laying new Pinnacle Class Ship HAL 1

Holland America Line vierde afgelopen vrijdag de kiellegging van het nieuwe ‘Pinnacle Klasse’ schip bij de Marghera werf van Fincantieri in Italië. Hierbij werd het onderste deel van het nieuwe schip, een blok van 680 ton, in het dok gelegd. Het cruiseschip uit de ‘Pinnacle Klasse’, heeft een bruto tonnage van 99.500 en biedt ruimte aan 2.650 passagiers en wordt hiermee het grootste schip van de Nederlandse rederij. De oplevering van het nieuwe Holland America Line schip staat gepland in februari 2016.
Gedurende een korte ceremonie waarbij het officiële begin van de bouw werd gevierd waren Keith Taylor, Senior Vice President Fleet Operations bij Holland America Line en Cyril Tatar, Vice President Technical Operations & Newbuilding in de Italiaanse werf aanwezig.
“Door de kiellegging van ons nieuwe ‘Pinnacle Klasse’ schip zal de vorm snel zichtbaar zijn, de verwachtingen voor de oplevering zullen hierdoor hoog oplopen,” aldus Stein Kruse, CEO en President bij Holland America Line. “Het nieuwe schip, de grootste ooit gebouwd voor Holland America Line, is voorzien van vele innovaties en nieuwe functies. We zijn verheugd om dat allemaal bij elkaar te zien komen in de komende anderhalf jaar.”
Het interieur van het nieuwe schip wordt ontworpen door de toonaangevende designer Adam D. Tihany, gevestigd in New York, en designer en architect Bjorn Storbraaten, gevestigd in Oslo.

Meer… Holland America Line

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten