STC-Group en Hogeschool Rotterdam starten Rotterdam Mainport University

STC-Group en Hogeschool Rotterdam starten komend schooljaar met de Rotterdam Mainport University of applied sciences. De Rotterdam Mainport University wordt dé Nederlandse onderwijs- en kennisinstelling voor de mainport waarin vier HBO-opleidingen worden aangeboden. De overeenkomst is op vrijdag 8 juni jl. ondertekend door Erik Hietbrink, voorzitter van het College van Bestuur van de STC-Group en Jasper Tuytel, bestuursvoorzitter van Hogeschool Rotterdam.

De samenwerking tussen de twee onderwijsinstellingen dateert al uit 2004. Sinds die tijd bieden de twee onderwijsinstellingen gezamenlijk de Bachelor opleiding Maritime Operations aan. Vanaf het komend schooljaar wordt het gezamenlijke aanbod uitgebreid met de opleidingen Logistiek en Technische Vervoerskunde, Scheepsbouwkunde en Chemische technologie. De opleidingen worden aangeboden onder de vlag van Rotterdam Mainport University. Het onderwijs van de Rotterdam Mainport University zal worden aangeboden op de locatie Lloydstraat in Rotterdam. Voor oefen- en praktijkonderwijs zullen ook RDM Campus en de STC-locatie in Brielle worden ingezet.

Voorbeeld voor toekomst
“Mijn erkentelijkheid gaat uit naar mijn collega, Jasper Tuytel”, aldus Erik Hietbrink. “Ik ben ervan overtuigd dat de gekozen richting en de daaruit voortvloeiende overeenkomst een voorbeeld voor het beroepsonderwijs zal blijken te zijn. De Rotterdam Mainport University zal een grote bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van de voor Nederland zo belangrijke maritieme, logistieke en procesindustriële sectoren.”

Win-win situatie
“Er liggen kansen omdat de beide instellingen elkaar goed aanvullen”, stelt Jasper Tuytel. “De STC-group met goede verbindingen met de sector en een internationaal netwerk en Hogeschool Rotterdam met veel ervaring met goed onderwijs in de sector HBO.”

Meer… STC-Group en Hogeschool Rotterdam