STC-Group neemt Maritime Hotel over: Modern wooncomplex voor studenten aan de Maas

  • binnenland

Op 1 juni heeft de STC-Group het Maritime Hotel in eigendom overgenomen. Met de aankoop van het aan de Rotterdamse Willemkade gelegen hotel gaat een lang gekoesterde wens van de STC-Group in vervulling: het in één modern wooncomplex  onderbrengen van studenten die bij de STC-Group studeren en een kamer met begeleiding en ondersteuning willen huren.

De STC-Group verruilt een groot aantal verouderde en onderhoudsgevoelige huurpanden voor het Maritime Hotel. Met de aanschaf en herinrichting hiervan is de STC-Group in staat om haar (V)MBO’ers , HBO’ers en masterstudenten niet alleen hoogwaardige begeleiding te geven, maar ook een schone, betaalbare en goed onderhouden veilige woonomgeving te bieden. Hierdoor kan de STC-Group begeleiding en financiële middelen optimaal inzetten ten behoeve van haar studenten. Bovendien levert de STC-Group met deze aankoop een bijdrage aan het behoud van het maritiem erfgoed in Nederland.

STC-SafePort
Het zeven verdiepingen tellende wooncomplex in het Scheepvaartkwartier biedt straks plaats aan maximaal 190 (V)MBO’ers, MBO’ers en masterstudenten.  De maand juli zal gebruikt worden om lichte verbouwingen te doen en een aantal wooneenheden te creëren. Medio augustus kunnen alle bewoners hun intrek nemen in het wooncomplex dat omgedoopt wordt tot STC-SafePort. Erik Hietbrink, voorzitter College van Bestuur van de STC-Group: “De naam STC-SafePort geeft perfect aan wat wij met de aankoop van het Maritime Hotel beogen: het bieden van een veilig (t)huis voor iedereen die een opleiding bij ons volgt, maar niet iedere dag op en neer kan / wil reizen tussen opleiding en thuis. Met STC-SafePort bieden wij hen een aantrekkelijke en unieke Rotterdamse combinatie van leren, wonen en begeleiding.”

Behoud Maritiem Erfgoed
Het huidige Maritime Hotel was jarenlang de thuishaven voor een groot aantal maritieme erfgoedactiviteiten en -verenigingen. Met de overname van het Maritime Hotel heeft de STC-Group zich ook met passie gecommitteerd aan clubs en activiteiten zoals het Apostolaat te Zee, de Nederlandse Zeemanscentrale, Stichting Zeemanshuis, Gezagsvoerdersclub / kapiteinssociëteit, de Vereniging van Gepensioneerde Koninklijke Rotterdamsche Lloyd, Stichting Vrienden Bibliotheek voor Zeevarenden, Vereniging voor oud-medewerkers Verenigde Nederlandse Scheepvaartmaatschappijen en de 4 mei herdenking. Daarmee draagt de STC-Group met grote inzet bij aan het behoud van het Nederlandse maritieme erfgoed.

Meer… STC-Group

Related news

List of related news articles