Steen Karstensen nieuwe CEO bij Maersk Supply Service

Steen Karstensen is benoemd tot CEO van Maersk Supply Service met ingang van 24 oktober. Karstensen komt uit zijn positie als Chief Procurement Officer. Hij neemt over van Jørn Madsen, die onlangs werd benoemd tot CEO van Maersk Drilling. Karstensen is sinds 1986 werkzaam bij het bedrijf en heeft een indrukwekkende 30-jarige carrière in inkoop, logistiek, supply chain, in-house consultancy en andere cross-functionele gebieden doorlopen. 

“Steen Karstensen is een alom gerespecteerd leider die een sterke wereldwijde inkooporganisatie heeft opgebouwd en aanzienlijke besparingen teweeg heeft gebracht in alle business units van Maersk. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor Maersk Oil Trading en Maersk Maritieme Techniek, waarmee hij een goed inzicht heeft gekregen van de energie gerelateerde aspecten van het Maersk’s business model”, zegt Group Vice CEO Claus Hemmingsen.

Maersk Supply Service is een toonaangevende leverancier van offshore services wereldwijd. De vloot biedt verschillende diensten aan bedrijven in de olie- en gasindustrie en aan bijbehorende industrieën.  De core business zijn diensten in diep water met hun krachtige en geavanceerde schepen.