Stena Line tekent contract voor vier nieuwe RoPax schepen

Stena Line heeft een overeenkomst getekend voor het bouwen van vier nieuwe RoPax ferry’s die gedurende 2019 en 2020 geleverd gaan worden.

Er is ook in de overeenkomst een optie opgenomen voor nog eens vier schepen. De schepen worden gebouwd door AVIC Shipyard in China. Het is de bedoeling dat de eerste vier schepen worden ingezet binnen het Stena Line routenetwerk in Noord-Europa.

De schepen zullen een dek capaciteit hebben van meer dan 3.000 meters voor vracht- en personenauto’s in een zogenaamde ‘drive-through-configuratie’ en zal plaats gaan bieden aan ongeveer 1.000 passagiers die een uitgebreide service aan boord kunnen verwachten. De hoofdmotoren zullen LNG voorbereid zijn maar kunnen ook draaien op methanol.

Managing Director van Stena Line, Carl-Johan Hagman: “In de loop van de afgelopen 24 maanden is onze technische staf erin geslaagd om een ​​ontwerp te realiseren dat niet alleen 50% groter is dan de huidige standaard RoPax schepen en ook voldoen aan de emissiereductie en efficiency doelstellingen die we de afgelopen jaren binnen de Stena Groep hebben ontwikkeld. Deze schepen zullen de meest brandstofzuinige ferry’s ter wereld worden. Hiermee zetten we een nieuwe industriestandaard als het gaat om operationele prestaties, emissies en kosten.”

Meer… Stena Line 

Related news

List of related news articles