Sterke groei in vacatures planning en logistiek

  • binnenland

Sterke groei in vacatures planning en logistiek door aantrekkende economie en e-commerce. Het aantal vacatures binnen Supply Chain Management steeg met ruim 46% in het derde kwartaal ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit komt door de economische groei binnen de industriële sector. Ook de investeringen in e-fulfilment (logistiek rondom e-commerce) bij bedrijven drijven de vraag naar professionals fors op. Dit blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van Yacht.

Niveau van voor de crisis
De groei in vacatures is zichtbaar op alle niveau’s. Werkgevers zoeken naar zowel operationele, tactische en als strategische profielen. Dit kwartaal steeg de vraag naar planners en supply chain engineers met 57%, de vraag naar logistiek managers met 64% en de vraag naar supply chain managers met 32% ten opzichte van vorig jaar.

‘Met meer dan 2000 vacatures in het laatste kwartaal zijn we weer terug op het niveau van voor de crisis,’ stelt Hilbrand van der Kooi, Business Development Manager bij Yacht

Gespannen arbeidsmarkt op nationale transport as
Vooral opvallend is de explosieve groei in vacatures in de regio’s rondom de zogenaamde nationale transport as. Deze loopt van Rotterdam via Breda, Tilburg en Venlo naar het Duitse achterland. Het aantal vacatures steeg in deze regio’s met meer dan 75% ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. De economische groei is in deze regio’s aanleiding om extra te investeren in opslag en distributiecapaciteit. Dit om e-fulfilment vorm te kunnen geven.

‘De uitzonderlijk hoge vraag naar supply chain professionals zorgt in deze regio’s voor een flink gespannen arbeidsmarkt’, aldus van der Kooi.

Meer… Yacht

Related news

List of related news articles