Stichting Behouden Vaart uit Woudrichem ontvangt groot cadeau

Specsavers deelt cadeau uit aan Behouden Vaart

De oprichter van Stichting Behouden Vaart in Woudrichem, Rudy-Jan van Zenderen, is verrast met een groot cadeau door een groep van zijn vrijwilligers en Stichting Specsavers Steunt. Als dank voor zijn tomeloze inzet voor Behouden Vaart, kreeg hij een boottrailer cadeau van Stichting Specsavers Steunt en de Specsavers-winkel in Gorinchem die dit doel ook een jaar lang financieel steunt. De vrijwilligers van Behouden Vaart hielpen mee om de verrassing voor te bereiden en presenteerden de feestelijk versierde trailer aan een nietsvermoedende Rudy-Jan. Vanaf deze week worden diverse lokale doelen in heel Nederland in het kader van de ‘Stichting Specsavers Steunt Cadeaudagen’ verrast met een cadeau waar ze echt iets mee kunnen!

Verrast na undercoverbezoek
Het cadeau dat Stichting Behouden Vaart heeft ontvangen, is niet willekeurig gekozen… Enkele weken geleden werd de stichting bezocht door een “studente journalistiek die onderzoek deed naar lokale doelen in Nederland”. Niets was echter minder waar… Haar missie was: achterhalen aan welk cadeau lokale doelen echt iets hebben! Rudy-Jan antwoorde op de vraag “met welk cadeau zou Behouden Vaart echt blij zijn?” onder andere: een boottrailer. Deze “undercover” actie resulteerde uiteindelijk in dit verrassingsmoment en het gewenste cadeau. Bekijk de verrassing hier.

Rudy-Jan was erg verrast door deze overval: “Het is hier altijd letterlijk en figuurlijk een hele ‘heisa’ om boten te vervoeren. Met deze boottrailer wordt dit een stuk makkelijker, wij zijn hier erg blij mee!”

Lokale goede doelen kunnen alle hulp gebruiken!
Lokale goede doelen hebben het zwaar in Nederland. Voor meer dan zeven op de tien kleine goede doelen in Nederland wordt het dan ook steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting Specsavers Steunt onder 266 lokale goede doelen. Om hen een hart onder de riem te steken, gaf de Stichting gisteren de aftrap van speciale ´cadeaudagen´ door drie lokale goede doelen een verrassingsbezoek te brengen. Het bezoek aan Stichting Behouden Vaart was er één van. Vanaf vandaag worden nog meer lokale doelen in heel Nederland verrast met een cadeau als dank voor hun inspanningen voor de lokale gemeenschap.

Behouden Vaart helpt werkloze jongeren
Stichting Behouden Vaart in Woudrichem knapt samen met werkloze jongeren oude boten op. Op deze manier helpt de Stichting jongeren om zich voor te bereiden op een baan in de maritieme wereld. Dit project is een samenwerking tussen werkgevers in de maritieme sector in het gebied Gorinchem / Werkendam. De stichting is opgericht door Rudy-Jan van Zenderen, oud-directeur bij Akzo Nobel, en zijn partner Matthijs van Dapperen. Rudy-Jan helpt jongeren door hen zelfvertrouwen en werkervaring te geven. Het uiteindelijke doel is dat de jongeren ook daadwerkelijk bij een bedrijf aan de slag kunnen.