Stingray klaar voor eerste opdracht

Op de tweede dag van Seawork International 2014, 11 juni 2014, werd opnieuw een door Damen gebouwd schip gedoopt. Deze keer de FCS 2610 genaamd Stingray. Eigenaar van de catamaran is Marineco, die al eerder 4 van deze schepen bestelde: Shamal, Mariah, Dignity en Thunderbird. Shamal, de eerste uit de serie, is ondertussen verkocht aan SureWind. Niet omdat Mike Conafray, de directeur van Marineco, niet tevreden over het schip was, integendeel, maar omdat het ontwerp ondertussen is doorontwikkeld.

De Stingray is het eerste schip met een nieuwe lay-out, waarbij nog efficiënter is omgegaan met de ruimte aan boord, zodat meer plek gecreëerd wordt voor de “lading” aan boord, namelijk de service technici voor offshore windparken. Conafray: “Er is een aparte ruimte op de brug gecreëerd, waar de technici afgescheiden van de crew kunnen verblijven. Hier kunnen ze relaxen, maar het is ook geschikt om als kantoor te gebruiken.” Volgens de directeur is het een van de grootste, zo niet de grootste cabine op een crew supplier in de industrie.
Stingray werd gedoopt door Heather Matheson, de echtgenote van een van de langstdienende kapiteins van Marineco. Het schip zal vanuit Southampton naar Duitsland vertrekken om op 15 juni aan haar eerste opdracht te beginnen, die zes maanden zal duren.

Meer… Damen 

Navingo, Gail van den Hanenberg

Related news

List of related news articles