Stremming beweegbare deel ‘Papendrechtsebrug’

Brug over de Beneden-Merwede (‘Papendrechtsebrug’)

Renovatie beweegbare deel
Maandag 21 september 05.00 uur tot zaterdag 26 september 05.00 uur Rijkswaterstaat voert van maandag 21 september tot en met zaterdag 26 september 2015 renovatiewerk-zaamheden uit aan de Brug over de Beneden-Merwede, beter bekend als de ‘Papendrechtsebrug’, in de N3 tussen Papendrecht en Dordrecht. Om de levensduur met tientallen jaren te verlengen en een vlotte en veilige doorstroming over het water en de weg te kunnen blijven garanderen, vervangt Rijkswaterstaat de motoren voor het beweegbare deel van de brug.

Hinder voor het scheepvaartverkeer
Tijdens de werkzaamheden is bediening van het beweegbare deel van de brug niet mogelijk van maandag 21 september 05.00 uur tot zaterdag 26 september 05.00 uur. Schepen moeten rekening houden met een stremming van het beweegbare deel (het basculedeel) van de brug. De doorvaarthoogte van de vaste overspanning bedraagt NAP +13,40 meter. Recreatieschepen die te hoog zijn, zullen hun mast moeten strijken.

Omvaarroute
Er is geen omvaarroute.

Informatie
De meest actuele stand van zaken vindt u op de informatieborden langs de Boven-Merwede bij Gorinchem en op www.vaarweginformatie.nl

Related news

List of related news articles