Stroom, drinkwater én havengeld met SAB Ecokaart betalen

stroomaansluitingen 230V en 400V

Met het in gebruik nemen van drie nieuwe aansluitkasten voor de binnenvaart heeft de gemeente Ouderkerk aan den IJssel de Nederlandse primeur voor het online betalen van havengeld. Nieuw is ook dat binnenvaartschippers met één pasje, zijn SAB-Ecokaart, gebruik en betaling kan regelen van stroom, water, afvalverwerking én havengeld. Bedenkers SAB en Seijsener Rekreatietechniek zetten hiermee een grote stap in het ontzorgen van binnenvaartschippers én havenbeheerders.

Aansluitkasten voor de beroepsvaart. Eén ding willen zowel de havenbeheerder als de schipper voorkomen: administratieve rompslomp. Gebruik daarom de SAB-ecokaart, was het advies van Seijsener Rekreatietechniek aan de gemeente Ouderkerk aan den IJssel. Iedere binnenvaartschipper heeft de SAB-ecokaart nodig voor het afgeven van olie- en vethoudende stoffen. Handig dus wanneer de binnenvaart met diezelfde Ecokaart ook walstroom en drinkwater kan verrekenen.

Eén factuur van één instantie
Sterker nog, ook de betaling van liggeld kan er nu dus mee worden geregeld. Zodat de schipper één verzamelfactuur ontvangt, van één instantie. Tegelijkertijd ziet ook de havenbeheerder kostbare beheerstaken als het innen van liggeld, stroom- en waterverbruik, verdwijnen. Een hele opluchting in deze tijd van verlaagde budgetten.

De budgetbewakers van Ouderkerk aan den IJssel kunnen ook blij zijn met de drie geplaatste Seijsener aansluitkasten (met liggeldbetaalvoorziening, 36 aansluitpunten voor zowel 230V als 400V krachtstroom en 3 drinkwatertappunten). Deze zijn dusdanig duurzaam ontworpen en gebouwd dat een te verwachten levensduur van twintig jaar of meer realistisch is – zie de talloze nog steeds goed functionerende Seijsener kasten bij aanlegplaatsen voor binnenvaart. Omdat er verder geen vaste kosten zijn, is de SAB/Seijsener combinatie voor gemeenten budgettair een goede keus.

Verbruik online bekijken
Technisch gezien zijn de kasten van Ouderkerk aan den IJssel “state of the art”. Wanneer een schipper zich aanmeldt, overhandigt hij de gegevens van zijn schip digitaal. Het liggeld voor de betreffende locatie wordt zo ter plekke bepaald en na afmelding online gefactureerd. Hetzelfde geldt voor stroom- en watergebruik. Door zijn Ecokaart voor een lezer te houden en de knop bij de gewenste aansluiting in te drukken kan hij deze activeren. Op een inlogwebsite van SAB is de verbruiksinformatie te bekijken. Dit alles is mogelijk gemaakt door de combinatie van een hardwaremodule, die door Seijsener speciaal voor dit doel is ontwikkeld, en de beheersoftware van SAB.

Meer SAB-walaansluitkasten
Hoewel de primeur voor liggeldbetaling voor Ouderkerk aan den IJssel is, is dit alweer de derde gemeente waar binnenvaartschippers met hun SAB-kaart stroom en/of water kunnen betrekken. Dordrecht (drinkwater) en Krimpen aan de IJssel (stroomkasten) gingen voor.

Meer… www.seijsener.nl en www.sabni.nl