Studenten en bedrijfsleven bundelen krachten voor Imtech Zeeslag

  • binnenland

ImtechZeeslag_winning_team

Hogeschool Rotterdam en Imtech Marine gaan op 4 juli op de RDM Campus opnieuw de samenwerking aan voor de vierde editie van het Imtech Zeeslag evenement. Imtech Marine werkt aan de ontwikkeling van autonoom en emissieloos varen. In samenwerking met de Hogeschool Rotterdam en de RDM Campus maken zij jong aanstormend talent warm voor deze groene gedachte.

Zeeslag is geen normale ´botenrace´. Zeeslag staat voor innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Twee innovatieteams van studenten nemen het tegen elkaar op om de ´plastic soep´ uit de vervuilde oceaan te ruimen. Dit doen de teams met ´opruimschepen´ die zij zelf op schaal hebben gebouwd. Daarbij komt dat de schepen onbemand bestuurd zijn en deze editie voor het eerst op afstand. De studenten kunnen dus hun eigen schip alleen op de radar zien.

Beide teams zijn gevormd door drie multidisciplinaire groepen studenten van de opleidingen: Werktuigbouwkunde, Technische informatica en Elektrotechniek van de Hogeschool Rotterdam. Deze teams hebben ieder twee schepen varen die moeten voldoen aan de voorwaarden van Imtech: autonoom en emissieloos varen. De teams presenteren voor de wedstrijd welke oplossing zij hebben gekozen en hoe zij daartoe zijn gekomen. Door verschillende opdrachten uit te voeren bepaalt de vakjury welk team met de beste oplossing komt en wint.

Benieuwd hoe de wedstrijd eruit komt te zien? Kom langs op 4 juli op de RDM campus, Heijplaatstraat 23, 3089 JB Rotterdam. Gratis entree. Aanvang 13.30 uur.

Meer… Imtech Marine

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten