Studenten onderzoeken ontwikkeling Rotterdam aan de hand van museumcollectie

  • binnenland

Op vrijdag 13 juni van 14.00 tot 15.00 uur zet het Maritiem Museum Rotterdam, zoals elke tweede vrijdag van de maand, een deel van de collectie in de spotlights. Deze keer presenteren studenten van de Universiteit Leiden de resultaten van hun onderzoeken. In het afgelopen half jaar onderzochten zij aan de hand van de museumcollectie de manier waarop maritiem Nederland, en met name Rotterdam, is veranderd na de Tweede Wereldoorlog.

De studenten vertellen hoe containerisatie, globalisering en nieuwe ideeën over werk en stedenbouw de relatie tussen de stad, de haven en de zee veranderden. Sommige objecten, zoals een rijk geïllustreerde kaart uit 1958, geven blijk van een nostalgische hang naar het oude leven. Andere objecten, zoals de sniffer (een explosiemeter) laten zien dat met de komst van de moderne tijd er ook veel verbeterde in het leven aan boord.

Collectie in de spotlights
De presentatie van de Leidse studenten is onderdeel van ‘Collectie in de spotlights’. Een evenement dat elke tweede vrijdag van de maand plaatsvindt tussen 14.00 en 15.00 uur. Tijdens dit uur zet het Maritiem Museum een deel van zijn vooraanstaande collectie in de spotlights met een lezing of bijzondere rondleiding.

Aanmelden
Bezoekers kunnen zich aanmelden voor de lezing op vrijdag 13 juni via [email protected] of 010 413 26 80. De lezing zijn gratis (excl. entree museum).

Meer… www.maritiemmuseum.nl

Related news

List of related news articles