Studenten verdiepen zich in maritieme en wind op zee sector tijdens Maritime Innovation Experience

Sinds 2011 wordt er in de maritieme delta van Zuid-Holland een evenement georganiseerd waarbij technische scholieren en studenten met maritiem-technische werkgevers in gesprek gaan over innovatie. De Maritime Innovation Experience 2015 vindt plaats op donderdagochtend 12 november op RDM Rotterdam.

Ook dit jaar is er in het programma speciale aandacht voor beleving, inspiratie en ontmoeting.  Naast een bedrijvenmarkt met twintig maritieme bedrijven, kunnen de 250 tot 300 aanwezige studenten kennis maken met innovaties van morgen in diverse workshops. In twee van die innovatiesessies gaat bijzondere aandacht uit naar vraagstukken uit de wind op zee-sector. De studenten worden uitgedaagd om zich in korte tijd te verdiepen in een vraagstuk uit het bedrijfsleven en deze vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Daarnaast is er voldoende ruimte om bedrijven te ontmoeten voor een mogelijke stage of afstudeeropdracht.

Bedrijven kunnen zich nog aanmelden tot en met vrijdag 23 oktober. De Maritime Innovation Experience wordt georganiseerd door het RDM Centre of Expertise,  Centrum voor Innovatief Vakmanschap Maritiem (Da Vinci College en STC-group), InnovationQuarter, TKI Wind op Zee en Netherlands Maritime Technology. Het event wordt mede mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Maritime Delta.

Meer.. Maritime Innovation Experience 2015