Studentenprojecten Solarboat en drone winnen publieksprijs

Het studentenproject, ‘inspectie in een scheepstank middels een drone’ van STC-Group is uitgeroepen tot het meest innovatieve project van Europort in Ahoy. Het project scoorde met name hoog op ‘human factor’.

Een vakjury, bestaande uit de Human Capital Council van Nederland Maritiem Land, beoordeelde de projecten op innovativiteit, aanpak, creativiteit en presentatie. Alle projecten werden geroemd om hun innovatieve karakter en hebben een glimp van de toekomstige technologie laten zien. Astrid Kee, voorzitter Human Capital Council: ‘We hebben beoordeeld op vier aspecten: innovatie, samenwerking met bedrijfsleven, samenwerking tussen mbo en hbo en ‘human factor’. Dat laatste aspect kwam het meest tot uiting bij het project van STC-Group, de drone waarmee inspectie wordt gedaan in een scheepstank.’

Naast een prijs voor het meest innovatieve project wordt ook de publieksprijs uitgereikt aan een team studenten. Gedurende de beurs konden de bezoekers hun stem uitbrengen op het meest aansprekende project. Rein Meester, directeur van de Duurzaamheidsfabriek reikte de prijs uit aan de TU Delft Dreamteam Solarboat. Zij ontvingen de meeste stemmen.

In totaal hebben elf studententeams hun project gepresenteerd tijdens de expositie Maximising Your Talent tijdens de Europort 2017 in Ahoy. Al deze projecten zijn in samenwerking met en in opdracht van het bedrijfsleven uit de Maritieme Delta regio uitgevoerd.

De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door het regionale samenwerkingsverband Maritieme Delta.