Studievereniging Gezelschap Leeghwater aan het woord

“Lid zijn van een studievereniging zie ik als een goede aanvulling van mijn studie Werktuigbouwkunde. Niet alleen op sociaal gebied, maar juist ook met betrekking tot carrièremogelijkheden.” Roderik Verbruggen is vier jaar lid van Gezelschap Leeghwater, de studievereniging van de studie Werktuigbouwkunde aan de TU Delft. Dit jaar bestaat de vereniging 150 jaar en viert haar 30ste lustrum.

Samenwerken met bedrijven uit de maritieme en offshore industrie
Natuurlijk worden er genoeg feestjes, borrels en reizen georganiseerd bij Gezelschap Leeghwater. Vooral in het komende lustrumjaar. Maar de studievereniging doet veel meer dan dat en zet zich in om studenten van Werktuigbouwkunde te helpen bij zijn of haar ontwikkeling tot een ingenieur en bereid hen voor op het werkveld. “Er wordt veel samengewerkt met bedrijven uit de maritieme en offshore industrie als Heerema, Damen, Huisman en Boskalis”, vertelt Roderik enthousiast. “Zo worden er lezingen en casestudies georganiseerd. Studenten leren hoe het er in werkelijkheid aan toe gaat en welke problemen zich kunnen voor doen.” Volgens Roderik zijn deze samenwerkingen niet alleen interessant voor studenten, maar juist ook voor de bedrijven. “Middels deze activiteiten en excursies worden studenten geënthousiasmeerd voor deze industrie.”

Baangarantie? “Wij merken dat er juist heel veel vraag is naar jonge ingenieurs”
Uit cijfers blijkt dat de aanvragen bij technische studies steeds verder stijgen. Verwacht Roderik dat dit invloed heeft op de baangarantie van werktuigbouwkundigenstudenten? “Wij merken dat er juist heel veel vraag is naar jonge ingenieurs. Naar verwachting gaat deze vraag in de toekomst alleen maar verder toenemen, juist ook in de maritieme en offshore industrie.” De studievereniging wil dit jaar nog meer gaan samenwerkingen met diverse bedrijven uit de maritieme en offshore industrie. “Op het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) op19 april in Rotterdam hopen wij met deze bedrijven in contact te komen.”