Succesvolle doop en tewaterlating IHC

  • binnenland

IHC Merwede heeft op 8 maart 2014 met succes de 23.545 kW zelfvarende snijkopzuiger, ‘AL BAHAR’ C/D HUTA 12, gedoopt en te water gelaten. De ceremonie vond plaats op de scheepswerf van IHC Merwede in Kinderdijk. Het innovatieve schip wordt gebouwd voor Huta Marine Works uit Saoedi Arabië. De ceremonie werd verricht door Sylvia Wuebbens, de dochter van de heer M. Wuebbens, Algemeen Directeur van Huta Marine Works.

Het contract tussen Huta Marine Works en IHC Holland, onderdeel van IHC Merwede, voor het ontwerp, de bouw en oplevering van het schip werd getekend op 11 oktober 2012. De kiel werd gelegd op 14 augustus 2013 en het schip zal in het derde kwartaal van 2014 worden opgeleverd.

Huta Marine Works heeft voor IHC Merwede gekozen vanwege het vertrouwen in de techniek en haar efficiency en kwaliteit bij een eerdere order, de stationaire snijkopzuiger AL SAKAB. ‘AL BAHAR’ C/D HUTA 12 is vernoemd naar één van de favoriete paarden van de Profeet Mohammed. De naam betekent sterk, glad en snel als stromend water.

‘AL BAHAR’ C/D HUTA 12 is ontworpen en gebouwd volgens de nieuwste technologische ontwikkelingen. Ze is uitgerust met aparte vaar- en werkaccommodaties, een rijdende dekkraan en azimuth thrusters. Er is speciale aandacht besteed aan de onderhoudbaarheid en toegankelijkheid. Het schip zal voornamelijk worden ingezet in de Perzische Golf en de Rode Zee, waar zij harde materialen zal baggeren onder moeilijke klimatologische omstandigheden.

Fer Tummers, Managing Director van de Dredging divisie van IHC Merwede:”Huta Marine Works en IHC Merwede zijn trots op de ‘AL BAHAR’ C/D HUTA 12. We hebben nauw samengewerkt om tot een succesvol resultaat te komen. Beide bedrijven werken al langere tijd hecht samen, hetgeen al eerder leidde tot een succesvolle oplevering van de snijkopzuiger AL SAKAB. We bewijzen nogmaals dat we met de bouw van dit hoogwaardige baggerschip in een recordtijd een betrouwbare partij zijn.”

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten