Succesvolle evacuatieoefening Westerschelde Ferry

KNRM Breskens heeft in samenwerking met Veiligheidsregio Zeeland, het Schelde Coördinatie Centrum, Westerschelde Ferry en overige hulpdiensten een evacuatieoefening gehouden met de veerboot. In totaal konden succesvol 79 personen geëvacueerd en veilig afgeleverd worden in Vlissingen.

Tijdens de oefening werd in scene gezet dat de veerboot water maakte en de passagiers kregen te horen dat zij met reddingsvest het schip moesten verlaten. De veerboot riep via het Schelde Coördinatie Centrum hulp in. Terwijl de passagiers de evacuatie begonnen richting de inmiddels uitgeklapte vlotten, werd door de meldkamer de reddingboot van Breskens gealarmeerd.

Na zo’n 10 minuten kon de reddingsboot met alle 75 passagiers en 4 fictieve bemanningsleden koers zetten naar de Buitenhaven van Vlissingen waar de hulpdiensten aan land de passagiers verder gingen opvangen.

Voor alle instanties was het weer een leerzame en succesvolle oefening. Het is goed om te weten dat de protocollen rondom een calamiteit met de veerboten goed in elkaar zitten.