Succesvolle invaaroperatie aquaduct N31Harlingen

  • binnenland

Het aquaduct in de nieuwe N31 ligt op zijn plek. Met een zestal lieren werd het gevaarte in 7 uur op de definitieve plek in het Van Harinxmakanaal gevaren. De volgende stap is het naar de bodem brengen van het aquaduct. Dit start vrijdagavond. Het aquaduct is 65 meter lang.

Vanaf een speciale spottersplek op rondvaartboot De Waterpoort, de Koningsbrug en twee uitkijkpunten hebben circa 2000 mensen het werk gevolgd.

Het daadwerkelijke invaren ging een aantal uren later van start dan gepland doordat er tijdens het overbrengen van de lieren donderdagnacht één van de drie vijzels was geraakt. Deze moest onder water aangepast worden voordat het invaren kon starten.

Het aquaduct is onderdeel van de vernieuwing van de N31 bij Harlingen. De nieuwe weg wordt verdubbeld, verdiept aangelegd en kruist in de toekomst 4 viaducten, een spoorviaduct en Van Harinxmakanaal met een aquaduct. De nieuwe weg wordt eind dit jaar in gebruik genomen.

De gemeente Harlingen, Rijkswaterstaat, de provincie Fryslân, ProRail en Ballast Nedam werken samen aan de vernieuwing van de N31 ter hoogte van Harlingen. Meer informatie over de nieuwe N31 Harlingen vindt u op www.n31harlingen.nl.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten