Superjacht uit Zwartsluis wint internationale award

  • binnenland

Het meest recente superjacht van Vitters Shipyard in Zwartsluis heeft een internationale award gewonnen. Het spectaculaire zeiljacht Sarissa dat in de zomer van 2011 tewater ging heeft een prestigieuze ShowBoats Naval Architecture Award gekregen.

Directeur Louis Hamming van Vitters Shipyard was afgelopen vrijdag 22 juni in Monaco om deze Golden Neptune Award in ontvangst te nemen. Hij vertelt trots : ‘Sarissa is in alle opzichten uniek; ze is helemaal naar wens van de eigenaars ontworpen en gebouwd. Haar romp is gemaakt van het oersterke maar lichte carbonfiber. Dit bijzondere bouwmateriaal maakt haar super licht en zeer snel zeilend. Wij zijn een van de weinige werven wereldwijd die jachten van deze grootte in carbon kunnen bouwen.’

Toch is er veel ruimte, luxe en comfort aan boord van dit jacht van 42 meter lang met een mast van 56 meter hoog. De jury was dan ook bijzonder onder de indruk van Sarissa. Louis Hamming vervolgt : ‘Het hele Vitters team is geweldig trots dat we op dit wereldniveau aan kop gaan! We nodigen iedereen graag uit een kijkje te nemen aan boord, want we hebben onlangs een spectaculair filmpje van Sarissa online gezet: https://www.youtube.com/watch?v=POFjB0mIaBc.

www.vitters.com
https://www.youtube.com/user/vittersshipyard/videos

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten