Surfers slaan eerste paal van permanente strandhuis Jumpteam Scheveningen

JumpteamEerste Paal

Op woensdagmorgen 8 oktober sloeg het bestuur van Jumpteam Scheveningen de eerste paal van de nieuwe, permanente accommodatie. Daarmee gaven de surfers een klap op de officiële start van de bouw op het Scheveningse strand. Dit ‘strandhuis van de toekomst’ is tevens het eerste paviljoen dat het gehele jaar rond aan de nieuwe boulevard blijft staan.

‘Ik zie de nieuwbouw van het Jumpteam als een geweldige stap om onze vereniging nog meer een echte vereniging te laten zijn”, reageert Patrick Jobs, bestuurslid van Jumpteam Scheveningen. ‘Een plek waar we het hele jaar door kunnen samenkomen en samen met onze partners ons kunnen profileren als buurthuis van de toekomst. En waar we kunnen genieten van zee en strand!’
Het strandhuis van de toekomst wordt een bijzondere ontmoetingsplek in de Haagse ‘Sportstad aan zee’. Niet alleen voor de huidige wind-, kite- en golfsurfende leden, maar ook voor een aantal andere verenigingen. Het strandhuis is voor jong en oud en biedt de faciliteiten om het gehele jaar te sporten aan en op zee.

Ontwerp voor en door surfers
Het ontwerp van dit unieke gebouw voor surfers komt van de tekentafel van de Scheveningse architecte en surfster Marieke Tobias. Zij kreeg vorige zomer met haar visie op het strandhuis de meeste stemmen van de leden. Gebruikmakend van hun feedback gaf ze de nieuwe accommodatie een uitgesproken surfkarakter. Een ontmoetingsplek met praktische en fijne buitenruimtes om samen na te praten, te kijken naar de surfers op zee, om bij minder weer op het strand te kunnen zijn en in de luwte met vrienden de zon achter de horizon te zien zakken. Ook binnen voelt de gebruiker zich verbonden met de elementen door de daklichten, grote glaspartijen, vrije zichtlijnen en centraal een vuurtje om grote verhalen bij te vertellen en aan op te warmen.

jumpteam_tobias_lr

Meer… Jumpteam