Taiwanees Bureau of Energy bezoekt Nederland

Een delegatie onder leiding van de Taiwanese directeur-generaal van Bureau of Energy (BoE), Lin Chuan-Neng, heeft op woensdag 6 juni een bezoek gebracht aan de Nederlandse offshore-industrie. De delegatie bestond uit vertegenwoordigers van BoE, MIRDC, ITRI, Taipower, Taiwan International Ports Corp. Ltd en andere belangrijke spelers op het gebied van offshore wind in Taiwan.

De delegatie bezocht Eemshaven, de Nederlandse Transmission System Operator TenneT en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Een van de hoogtepunten van het bezoek was de verlenging van de Memorandum of Understanding (MoU) tussen RVO en BoE op het gebied van hernieuwbare energie. Sinds de ondertekening van het oorspronkelijke MoU in september 2015 is offshore-wind het belangrijkste onderwerp van samenwerking geweest.

Partnerschappen tussen Nederlandse en Taiwanese bedrijven in offshore wind
Als resultaat van de succesvolle samenwerking installeerde exportorganisatie Holland Home of Wind Energy (HHWE) een speciale liaisonofficier in Taipei, mevrouw Jennifer Chien, om een ​​cluster van Nederlandse offshore windbedrijven te ondersteunen. HHWE wordt de komende drie jaar ondersteund door de Nederlandse overheid in het kader van het programma Partners for International Business. De ambitie van dit programma is het opzetten van partnerschappen tussen Nederlandse en Taiwanese bedrijven in offshore wind.