Talenten in de schijnwerpers tijdens eerste editie van het Rotterdams Havenevenement

  • binnenland

Op woensdag 7 mei a.s. vindt de eerste editie van het Rotterdams Havenevenement plaats. Tijdens dit feestelijke event worden maar liefst vier prijzen uitgereikt aan talenten die leren of werken in de Rotterdamse haven. Het Rotterdams Havenevenement is een initiatief van de STC-Group, Deltalinqs, Marine Club Rotterdam en Jong Havenvereniging. Met de organisatie van het Havenevenement willen de initiatiefnemers onderstrepen dat de Rotterdamse haven een fantastische werk- en leerplek is voor talenten van ieder opleidingsniveau.

Vier prijzen
De Rotterdamse haven zit boordevol talenten. Talenten die bijdragen aan het succes van de Mainport en die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Dit gebeurt tijdens het Rotterdams Havenevenement. Tijdens het evenement worden twee bestaande prijzen (MCR-prijs en Jong Haventalent) uitgereikt en twee nieuwe prijzen (SmartPort Scriptie prijs en Havenwerker van het jaar). De avond vindt plaats in het gebouw van de STC-Group aan de Lloydstraat 300 te Rotterdam.

MCR-prijs
De MCR-prijs is een initiatief van de Marine Club Rotterdam. Deze netwerkorganisatie reikt ook dit jaar een prijs uit aan een talentvolle vierdejaars MBO’er of HBO’er die een echte ambassadeur is voor de haven.

SmartPort Scriptie prijs
Erasmus SmartPort Rotterdam (kortweg SmartPort) is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam, Deltalinqs, TU Delft en de Erasmus Universiteit om de band tussen het Rotterdamse haven- en industriële complex en de Erasmus Universiteit te versterken. De SmartPort Scriptieprijs wordt op 7 mei a.s. uitgereikt aan de beste scriptie van een universitaire student.

Jong Haventalent
Sinds 2009 organiseert de Jong Havenvereniging de verkiezing van Jong Haventalent. De titel gaat jaarlijks naar een jonge professional met een visie op de Rotterdamse haven en de ambitie om daar iets mee te doen. De winnaar van Jong Haventalent is een jaar lang de ambassadeur en het rolmodel voor jong talent in de haven. Bovendien krijgt het Jong Haventalent de kans zich persoonlijk te ontwikkelen.

Havenwerker van het jaar
De Rotterdamse haven biedt niet alleen ruimte aan talenten op MBO-, HBO- of universitair niveau. Ook zij die op VMBO-niveau betrokken zijn bij het binnenhalen van goederen, dragen bij aan het succes en het imago van de haven. Erkenning hiervan is op zijn plaats, aldus de initiatiefnemers van deze nieuwe prijs: de STC-Group en Deltalinqs. De prijs wordt uitgereikt aan een havenwerker die uitblinkt in collegialiteit, veiligheid, het bereiken van resultaten en die zich een jaar lang in wil zetten als ambassadeur van de haven.

Meer… STC-Group

Related news

List of related news articles