Team Brunel aan kop als meest oostelijke boot

October 23, 2014. Leg 1 onboard Team Brunel. Bouwe Bekking on the grinder.

Foto: Stefan Coppers/Team Brunel/Volvo Ocean Race

Team Brunel nam dinsdagmorgen de leiding over in de eerste etappe van de Volvo Ocean Race 2014-15. Op dit moment koersen alle zeven teams langs de Braziliaanse kust richting het zuiden, terwijl de finish in Kaapstad oostelijk van hen ligt. De Nederlandse Volvo Ocean 65 van schipper Bouwe Bekking vaart de meest oostelijke route en heeft daarom het minste aantal mijlen tot de eindstreep af te leggen. Voor wat het nu waard is.

Op de Zuid-Atlantische Oceaan bevindt zich namelijk een semi-permanent hogedrukgebied, het St. Helena Hoog. Dat blokt de directe weg naar Zuid-Afrika, want het centrum van dit gebied gaat gepaard met windstiltes. De navigators moeten dus de snelste weg er omheen vinden. Een directere koers naar Kaapstad betekent dichter langs het St. Helena Hoog en dus risico op stil vallen. Blijf je verder weg, oftewel meer in het westen, dan leg je een grotere afstand af. Wie het eerst de sterke westenwind tussen de breedtegraad 40 en 50º ZB (Roaring Forties) oppikt, heeft de grootste kans op de etappezege. Dat is het tactische spel van dit moment.

De Nederlandse navigator Wouter Verbraak kwam met zijn Team Vestas Wind als derde uit de Doldrums en wist die positie lang vast te houden. Totdat hij voor een westelijkere optie koos dan de twee koplopers Abu Dhabi Ocean Racing en Team Brunel. Vooralsnog bracht deze beslissing geen voordeel in windsterkte en liggen Team Alvimedica en Dongfeng ten oosten van Vestas inmiddels theoretisch voor op de Deense boot.

“Abu Dhabi Ocean Racing blijft zich een weg naar het zuiden slaan, langs de westelijke rand van het St. Helena Hoog”, schrijft Matt Knighton, OBR van Abu Dhabi Ocean Racing, vandaag in zijn blog. “Azzam is verwikkeld in een drievoudig gevecht voor de leiding, met Team Vestas Wind en Team Brunel ieder aan een zijde van ons. De spreiding is slechts 150 nautische mijlen en elke boot heeft zijn zinnen gezet op een ‘weg’ naar het zuiden met de beste windverwachting.”
“De drie teams hebben verschillende variaties gevonden op hetzelfde thema: zuidwaarts racen om de westenwind van 40 graden zuid te pakken. Daar waar vrieskou, zeer sterke wind en hoge golven onophoudelijk rond the wereld trekken. De laatste week van deze eerste etappe verloopt waarschijnlijk in heroïsche condities.” Abu Dhabi Ocean Racing zeilde de afgelopen week onafgebroken in eerste positie. De strijd is echter nog niet gestreden. “Volgens de computerberekeningen zullen we alle drie binnen het uur finishen met Abu Dhabi aan kop”, aldus Knighton.

Nu dat de vloot de Zuidelijke Oceaan nadert, gaan de zee- en luchttemperaturen omlaag. Het warmteondergoed komt tevoorschijn en bij de dames van Team SCA hebben de fleece mutsen hun intrede gemaakt. Verder zijn de eerste teams al op rantsoen, wat tevens voor Team Brunel geldt. Om het gevaar van een ongewenste aanvaring met ijsbergen of -schotsen te beperken, besloot de organisatie om een ‘ice exclusion zone’ in te stellen. Deze zone wordt gevormd door de posities 42ºS – 20ºW en 42ºS – 10ºW. De boten moeten die lijnen rechts van zich houden. Naar verwachting zullen de zeven boten op 5 november deze eerste etappe van Alicante/Spanje naar Kaapstad/Zuid-Afrika (6.487 nm.) volbrengen. Het startschot klonk op zaterdag 11 oktober.

Meer… Volvo Ocean Race