Team Delta Lloyd vol vertrouwen op weg naar China

Op zondag 18 januari 2009 begon Team Delta Lloyd vol vertrouwen aan de vierde etappe naar Qingdao/China. De Nederlandse VO70 startte als meest linker boot en lag er aanvankelijk goed bij. Ze zetten vervolgens net iets te lang door naar links en kwamen daardoor in minder druk terecht. Uiteindelijk ging de Delta Lloyd als zevende om de laatste benedenboei. Ondanks dat de bemanning zware condities voor de boeg heeft, was de stemming positief. Het wordt een race van pushen en op tijd remmen om de boot heel te houden.

‘Heelhuids aankomen’
Het merendeel van de 2.500 zeemijlen zal de vloot aan de wind varen. Daarbij gaat het flink waaien bij een ruige zeegang, wat een aanslag is op mens en materiaal. Gezien de korte stopover in China en de daaropvolgende monsteretappe naar Rio de Janeiro/Brazilië, worden de risico’s zorgvuldig afgewogen. Schipper Roberto Bermúdez de Castro (ESP): “Ik heb er alle vertrouwen in. Als het kan, zullen we zeker pushen. Daarvoor zullen we de omstandigheden continu checken. Het belangrijkste is dat we heelhuids aankomen en niet als laatste. De nieuwe jongens brengen veel ervaring mee, waardoor we meer opties hebben en daarvan kunnen leren.”

Ook Gerd-Jan Poortman (Utrecht) toonde zich voor vertrek positief: “Het wordt zwaar, maar we hebben een maand gehad om ons daarop voor te bereiden. De sfeer is goed en er heerst rust. De walploeg heeft goed werk geleverd. De boot is weer beter dan daarvoor, dus het is aan ons om er iets van te maken. Ik verwacht er veel van.” Poortman hoopt op een plek in het middenveld, maar dat wordt naar eigen zeggen niet gemakkelijk. “Iedereen wordt beter, dus we zullen een gat moeten overbruggen nu de Russen weg zijn. Het gaat om de boel heel houden en als we dan de juiste kant opgaan, kunnen we ver komen. De zeilwissels worden zwaar op het voordek, maar de veiligheid staat voorop.”

Korte startimpressie
Om 13.00 uur lokale tijd klonk het startschot. Op dat moment stond er een variabele bries van 10 tot 15 knopen. De zeven 70-voeters voeren eerst een driehoeksbaan, waarna ze uit het zicht verdwenen. Uiteraard aangemoedigd door een enthousiaste toeschouwervloot, waaronder verschillende deelnemers aan de Singapore Straits Regatta. De Delta Lloyd lag vlak na de start met vrije wind boven Telefonica Blue en de rest voer erboven. Hoewel Puma iets langer naar de kant voer, gingen de andere redelijk snel overstag de zee op (rechterkant van de baan). De Delta Lloyd koerste eveneens richting de kust en klapte later dan de Puma, maar verloor druk en daardoor afstand. Onder spinnaker bleef de verzekeringsboot onder de wal en dichtte daarmee het gat.

Richting Borneo of Vietnam?
Frits Koek (Utrecht) adviseerde in de eerste drie etappes achter de schermen als walnavigator, maar nu is de meteoroloog zelf aan zet. Hij monstert voor deze vierde etappe aan en zal proberen met zijn meteorologische kennis het verschil te maken. “Ik ben gezond gespannen”, aldus Koek op de kade. “Ik voel de druk en elf dagen op zee is een lange tijd. Maar het is een mooie uitdaging en iedereen is positief en gemotiveerd.” Na de start in Singapore moet de vloot tot aan Taiwan tegen de noordoostmoesson op boksen. Koek: “Die kan uit het noorden of noordoosten komen. Meer smaken zijn er niet.” Naar verwachting neemt de wind op de eerste avond al toe tot dertig knopen. Dan volgt direct een cruciaal keuzemoment. Koek: “Bij een noordenwind gaan we rechtsaf richting Borneo. Als het uit het noordoosten waait, gaan we linksaf richting Vietnam. Het lijkt nu de tweede optie te worden. Daarna komen we weer in de noordoostmoesson, dus recht op de neus.”

Naast titelsponsor Delta Lloyd wordt het Nederlandse syndicaat tevens ondersteund door Chieftain Group, Tommy Hilfiger, OHRA Verzekeringen, Discovery Channel, Port of Rotterdam, Weather News en Hemels van der Hart.

Bron: Team Delta Lloyd , 19-01-2009;