Team Zwitserleven Booth/Nieuwenhuis wint zilver in Medemblik

Op zondag 25 mei 2008 won Team Zwitserleven Booth/Nieuwenhuis zilver bij de Delta Lloyd Regatta in Medemblik. Het olympische Tornado-catamaranduo begon sterk aan het Nederlandse Grade 1 evenement op het IJsselmeer. Na de eerste dag gingen de topzeilers aan de leiding, maar daarna zakten ze geleidelijk van het podium af. Voor aanvang van de finale Medal Race stonden Booth en Nieuwenhuis vierde met vier punten achterstand op de Britten McMillan/Howden en de Fransen Revil/Espagnon. De Australiërs Bundock/Ashby waren niet meer in te halen.

De zwakke noordoosten- tot oostenwind was de hele week variabel in richting en kracht. Totdat de Medal Race aanbrak, want zondag stond er een straffe oostenwind kracht vijf tot zes bij een flinke golfslag. Booth en Nieuwenhuis staan bekend als de hardweer specialisten en die naam maakten ze waar. Ze gingen als tweede om de bovenboei, achter de Canadezen Johansson/Stittle. De Britten volgden in derde positie, maar de Fransen konden het niet bij houden. Zij lagen zesde en daardoor schoof Team Zwitserleven door naar de bronzen koers. Vlak voor de finish werd het toch nog zilver, toen de Britten omgingen.

“We komen steeds dichterbij”, zei Pim Nieuwenhuis achteraf. In Hyeres wonnen ze brons, in Medemblik stonden ze een trede hoger. In elf vlootwedstrijden eindigde Team Zwitserleven eenmaal buiten de top tien. “We maken net nog te veel kleine fouten”, stelt Nieuwenhuis. “Maar het is lekker dat we van net buiten het podium toch een tweede plek scoren.” Booth en Nieuwenhuis nemen vanaf 4 juni deel aan de Texel Dutch Open. Dit is het officieel door het Watersportverbond erkende NK Catamaranzeilen. Op zaterdag 7 juni gaan ze op jacht naar winst in de jaarlijkse Zwitserleven Ronde om Texel.

Top vijf Delta Lloyd Regatta 2008:

AUS – Bundock/Ashby, 44 punten
NED – Booth/Nieuwenhuis, 57 punten
FRA – Revil/Espagnon, 59 punten
CAN – Johansson/Stittle, 61 punten
GBR – McMillan/Howden, 71 punten

Bron: Team Zwitserleven, 27-05-2008;