Technologische sector dringend op zoek naar nieuw personeel

De technologisch sector staat de komende jaren te springen om nieuwe personeel. Wil de sector een bepalende rol blijven spelen in de groei van de Nederlandse Economie, moeten de komende twaalf jaar 120.000 vacatures worden vervuld. Dit staat in een rapport van het Economisch Bureau van ING.

Verschillende bedrijven als chipmachinemaker ASML, chipproducten NXP en Philips, spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol voor de Nederlandse economie. Deze industrie biedt nu al rond de 268.000 banen en laat een groei van 9,5 procent zien. Ook de bouw met een groei van 8 procent en een flexbranche van 7 procent zijn belangrijke spelers.

Ook de technologische bedrijven werkzaam binnen de maritieme, offshore en energie industrie staan te springen om goed technisch opgeleid personeel.

Een kwart van de bedrijven in de technologische sector zou nu al last hebben van een tekort aan personeel wat weer invloed heeft op de werkzaamheden en de groei. Volgens ING zal de vraag naar hoogopgeleide mensen alleen maar toenemen.


Kom als werkgever onder de aandacht bij hoogopgeleid technisch personeel met de Maritieme & Offshore Carrièregids