Tentoonstelling ‘Capturing the essence’ Baggermuseum

BaggerLuchtfotografie 020

Hofleverancier Van der Kloet in Sliedrecht heeft een foto tentoonstelling ingericht in het Nationaal Baggermuseum en is vanaf nu te zien. De titel van de tentoonstelling “Capturing the essence” kan worden vertaald als het vastleggen van de essentie. Het bedrijf Van der Kloet is opgericht in het jaar 1912 en is in de loop der jaren ontwikkeld tot een specialist op het gebied van fotograferen van nautische en industriële projecten. De tentoonstelling in het Baggermuseum geeft een indrukwekkend overzicht van de kennis en kunde van het bedrijf.

Foto’s van een marinevaartuig op snelheid, loodsboten, inspectievaartuigen, een serie sleephopperzuigers en snijkopzuigers van vooraanstaande baggerbedrijven worden talrijk getoond. Van der Kloet maakt zowel foto als video producties en is reeds actief in 70 landen voor het fotograferen en filmen van nautische en industriële objecten. De flexibiliteit van dit bedrijf is maximaal. De dynamiek van schepen en baggerwerktuigen spat van de vastgelegde beelden. Een specialisatie van het bedrijf is onder meer het offshore werk en is als een van de weinige beeldmakers volledig offshore gecertificeerd. Zelfs Noorse olie en gas certificaten wordt over beschikt. Vele nautische bedrijven zoals scheepswerven, baggerbedrijven, jachtbouwers en offshore gerelateerde bedrijven maken gebruik van de diensten van Van der Kloet. Een betrouwbare partner die “bij Koninklijke beschikking” het predicaat “Hofleverancier” mag voeren.

De tentoonstelling is te zien tot begin juni 2014.  Kijk op www.baggermuseum.nl Het Nationaal Baggermuseum is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdagen van 11:00 tot 17:00 uur.