Tentoonstelling voor kinderen in Nationaal Baggermuseum

In het Nationaal Baggermuseum aan de Molendijk kan tot 14 maart de expositie “Offshore Wind, uitdaging op zee” worden bewonderd. In de kerstvakantie is de tentoonstelling extra toegankelijk voor kinderen vanaf acht jaar. Zij krijgen een interactief programma voorgeschoteld.

Hoe werkt een windmolen stroom op? Windmolens op zee: hoe worden die eigenlijk gebouwd? Wat komt daar allemaal bij kijken? Op foto’s lijken ze zo klein, maar hoe groot zijn deze turbines in werkelijkheid en hoeveel stroom wekken ze op?

Van 19 december tot en met 2 januari kunnen kinderen elke middag (zie openingstijden) tegen normaal tarief deelnemen aan deze extra activiteit. Het programma duurt ongeveer een uur. Om 14:00 uur draait het museum een korte film over de aanleg van een windmolenpark. Een kwartier later start de rondleiding  en krijgen de wihz kids foto’s en modellen van diverse windmolens, schepen en gereedschappen te zien. Met behulp van door Eneco bedachte meerkeuzevragen testen ze hun kennis. Wie er in slaagt de vragen goed te beantwoorden en het uitdagende bouwpakket in elkaar weet te zetten, gaat naar huis met een diploma. Misschien wint de jonge bezoeker ook een iPad.

Daarna is er nog voldoende tijd om de rest van het museum te bekijken. De jeugd maakt op een bijzondere en interactieve manier kennis met de wondere wereld van baggeren.

Het museum is ook gedurende de kerstvakantie geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. Met uitzondering van eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag.

Meer.. Baggermuseum