Terminal RWG neemt definitieve vorm aan

ZhenHua14

Dinsdag 24 juni 2014 om circa 18.00 uur is de Zhen Hua 14 gearriveerd bij Rotterdam World Gateway (RWG), de vergaand geautomatiseerde containerterminal op Maasvlakte 2 die eind 2014 operationeel wordt. Het ZPMC-schip Zhen Hua 14 vervoerde de twee railkranen en de laatste drie deep sea kranen van RWG.

Met de aankomst van deze kranen heeft de organisatie een volgende mijlpaal bereikt. Na het lossen van de kranen van het schip op de kade zullen er in totaal elf deep sea en drie barge/feeder kranen op de kade van RWG staan. Ronald Lugthart, Managing Director van RWG: “De terminal van RWG neemt met de levering van deze vijf kranen meer en meer zijn definitieve vorm aan. De komende maanden staan vooral in het teken van het testen van het equipment, de ICT-systemen en de bedrijfsprocessen. Dit gebeurt in combinatie met het trainen en opleiden van de medewerkers van RWG.”

Naast de terminal begint ook de organisatie van RWG thans haar definitieve vorm aan te nemen. De organisatie van RWG is met circa 80% van de beoogde grootte nagenoeg op volle sterkte om de operationele activiteiten op de terminal te starten. Voor de operationele waterzijdige werkzaamheden zijn samenwerkingsverbanden afgesloten met gerenommeerde, onder een haven-cao werkende partijen uit de Rotterdamse haven. RWG wordt één van ’s werelds meest veilige, duurzame, efficiënte en competitieve containerterminals. De organisatie is eind 2014 klaar om de nieuwste generatie containerschepen te ontvangen.

Meer… RWG