Test voor stormseizoen: Maeslantkering dicht

  • binnenland

Op zaterdag 19 september sluit de Maeslantkering zijn deuren voor de jaarlijkse functioneringssluiting. Dit in voorbereiding op het stormseizoen, dat loopt van 1 oktober tot 15 april. Ook dit jaar worden er rondom deze sluiting leuke en interessante activiteiten georganiseerd. Komt u ook?

De Maeslantkering beschermt samen met de Hartelkering en de achterliggende dijken de ongeveer 1,5 miljoen inwoners van Rotterdam, Dordrecht en het omliggende gebied tegen stormvloeden van de Noordzee. In het Keringhuis naast de Maeslantkering is een permanente tentoonstelling te zien over wat Rijkswaterstaat, de provincie Zuid-Holland en Delfland samen doen om de Zuid-Hollandse delta veilig te houden, de voeten droog en het water schoon.

Programma 19 september
Het Keringhuis is geopend van 11.00 tot 20.00 uur. De hele dag zijn er rondleidingen, demonstraties en activiteiten voor kinderen. Het hele programma vindt u op: www.keringhuis.nl . Daar kunt u zich ook aanmelden voor de rondleidingen. De sluiting van de kering start rond 17.50 uur.

Meer… Hoogheemraadschap van Delfland

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten