TEUbooker neemt Control Tower Wayz over

TEUbooker, de online portal voor het boeken van containertransporten binnen de haven van Rotterdam, heeft logistiek dienstverlener Wayz van Post-Kogeko overgenomen. Met de overname versterkt TEUbooker haar positie als synchromodale transport binnen de containerlogistiek.

TEUbooker is in november 2016 gelanceerd en heeft inmiddels voor diverse rederijen en terminals containers per binnenvaart, trein en truck uitgewisseld binnen de haven van Rotterdam.

Wayz is in 2011 gestart met de inrichting van een synchromodale Control Tower en heeft de afgelopen jaren een groot aantal groente- en fruitcontainers van de weg gehaald. 54% van deze containers zijn per binnenvaartschip vervoerd waarmee jaarlijks ruim 250.000 wegkilometers zijn voorkomen en 18.000 ton CO2 is bespaard.

Grotere containerstromen van de Maasvlakte naar de Eemhaven
TEUbooker gaat containerstromen bundelen in de Eemhaven en deze bijboeken op de binnenvaart. Samen met aangesloten barge operators creëert TEUbooker een lopende band over water. Door het bundelen van reefers kan de binnenvaart grotere containerstromen van de Maasvlakte naar de Eemhaven varen en vice versa. Met de planningstool worden import- en exportstromen inzichtelijk gemaakt en slimme combinaties gezocht, zodat het equipment van rederijen efficiënter kan worden ingezet.

Hans Nagtegaal, Director Containers Havenbedrijf Rotterdam: “Het Havenbedrijf Rotterdam feliciteert TEUbooker met de uitbreiding van haar portfolio. Het is een goede ontwikkeling die de effectiviteit en efficiency van de haven van Rotterdam verder vergroot.”

Modal shift
De containers worden vanaf de Reefer City Hub over de weg naar de eindbestemmingen in het Westland en Barendrecht gereden. Wegvervoerders kunnen hun wagenpark efficiënter inzetten en platrijden voorkomen. Managing Director van TEUbooker, Frans Swarttouw: “TEUbooker ziet de Reefer City Hub als eerste inland terminal waar we onze propositie gaan testen. Vanuit hier gaan we de komende maanden de eerste verder landinwaarts gelegen containerterminals aansluiten.” Met de TEUbooker tool hebben verladers en expediteurs direct inzicht in de mogelijkheden om containers per binnenvaart en spoor van en naar de zeehaven te vervoeren. In een persoonlijk dashboard volgt men de containers en (CO2) besparingen op de voet.