Thecla Bodewes Groep neemt Scheepswerf Peters in Kampen over

The Bodewes Group is sinds 18 september eigenaar van de bekende Nederlandse scheepswerf Peters in Kampen, een bedrijf waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1896.

Na meer dan een jaar onderhandelen is het rond. Vanaf het begin heeft The Bodewes Group een doorstart voor ogen gehad maar dat bleek niet eenvoudig. In april van dit jaar kocht Bodewes de inventaris en intellectuele eigendommen van de werf. Ondanks de constructieve houding van en prettige samenwerking met zowel curator, de heer P.A.M. Manning, als de ABNAMRO bleek overname van de gehele werf toen nog niet mogelijk.

De werf zal zijn nieuwbouwactiviteiten ongewijzigd opstarten en ook de bekende Peters schepen en innovatieve ontwerpen zoals de Greenstream tankers varend op LNG zullen weer op deze werf gebouwd worden. Meerdere werknemers van Peters zijn al werkzaam binnen The Bodewes Group waaronder Pier Meinderts. Hij heeft zijn functie als Technisch Directeur weer opgepakt en maakt de werf samen met een klein team klaar voor de eerste nieuwbouwwerkzaamheden. De eerste opdracht is een ombouw van een binnenvaarttanker voor een Zuid Amerikaanse opdrachtgever.
Het eerste half jaar zullen relatief kleine nieuwbouwwerkzaamheden plaatsvinden zodat het Noordelijk consortium onder leiding van collega scheepsbouwer Barkmeijer het aanwezige casco kan afbouwen en te water kan laten gaan.

Met haar schat aan ervaring heeft de werf in Kampen een grote toegevoegde waarde voor Bodewes. Innovatieve scheepsontwerpen kunnen worden gebouwd met een lengte tot 135 meter en een breedte van 17,80 meter. Ook Bodewes is een gevestigde speler in de scheepsbouw en reparatie en is vastbesloten die positie verder uit te breiden op haar locaties in Harlingen, Hasselt, Meppel en nu dus ook Kampen. Om versnippering te voorkomen zullen op termijn niet alleen de nieuwbouw maar ook de reparatiewerkzaamheden van de werf uit Meppel verplaatst worden naar Kampen.