Thecla Bodewes over zakelijke kansen in het buitenland

  • binnenland

Thecla Bodewes van Scheepswerven Bodewes verscheen met haar column ‘Meer werk maken van handelsbevordering’ in het Financieele Dagblad

“De overheid realiseerde zich dat Nederland zich het verlies van buitenlandse netwerken en ingangen op lange termijn niet kan permitteren en draaide een deel van de bezuinigingen op het diplomatieke postennetwerk terug. Nog nooit werden er door een kabinet zo veel handelsreizen afgelegd als door Rutte-Asscher. Mede dankzij de lobby van VNO-NCW bleef zo de schade beperkt. Althans aan publieke zijde.”

“Het signaleren van handelsmogelijkheden in het buitenland en het vinden van de juiste ingangen, is een zaak van de lange adem. De overheid hoeft daarbij niet altijd de ‘lead’ te nemen. Het is vooral aan de bedrijven zelf om het juiste voorwerk te doen, en hier private dienstverleners ter plaatste bij te betrekken. Die kunnen Nederlandse bedrijven helpen, zowel bij de voorbereiding als bij het sluiten van een goede deal.”

“Er moet een oplossing komen waar de krachten van overheid en bedrijfsleven complementair worden ingezet om de innovatieve expertise van Nederlandse bedrijven te vermarkten.”

Lees haar column ‘Meer werk maken van handelsbevordering’ op fd.nl 

Related news

List of related news articles