Thema Wereldhavendagen 2018 bekend: Energize!

 Als grootste haven van Europa heeft de haven van Rotterdam een cruciale rol voor Nederland,  maar ook een voorbeeldrol in de wereld. Daarom stopt het niet alleen energie in de haven, ook wordt hier steeds meer duurzame energie uit gehaald.  Om die reden is het thema voor komende Wereldhavendagen ‘Energize!’. Hiermee wil de organisatie aandacht vragen voor de duurzame ambities van Rotterdam om de schoonste haven ter wereld te worden.

De organisatie roept met haar thema deelnemende bedrijven op om zich van haar meest duurzame kant te laten zien. In de haven is namelijk veel kennis aanwezig van hernieuwbare energie, CO2-reductie en -opvang. Daarnaast wordt er op diverse plaatsen gestreefd naar grotere inzet van alternatieve energievormen. Tijdens de Wereldhavendagen kan het publiek kennis maken met deze duurzame innovaties. Ook krijgt de bezoeker het gebruikelijke publieksprogramma op en rond het water voorgeschoteld.

De Wereldhavendagen 2018 vinden plaats in het weekend van 7, 8 en 9 september. Het grootste jaarlijkse maritieme evenement in Nederland wordt georganiseerd op de kades rond de Erasmusbrug en gaat met excursies dieper de haven in. Bezoekers kunnen naast scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en presentaties van havenbedrijven, ook genieten van een uitgebreid cultureel programma. Afgelopen jaar trok het evenement 430.000 bezoekers.

 

Related news

List of related news articles