Themadag ‘Gassen in Containers’ op 6 november

  • binnenland

Gas_in_containers_-_ken_het_risico

Werk jij ook met gassen in containers? Vermoed je dat er bij jouw bedrijf iets niet goed zit? Kom dan op 6 november naar onze themadag Gassen in Containers.
Op 6 november organiseert de FNV een themadag over gassen in containers voor zijn leden. Met een gezamenlijk bedrijfsbezoek en een activerend programma met interessante sprekers is het niet te missen! Geef je dus snel op. We hopen je te zien op 6 november!

Werk jij ook met gassen in containers? Laat het ons weten!
De FNV zet zich al jaren in tegen de gevaren van de gassen in containers. Daarbij maken we ons hard voor betere bescherming van werknemers via bijvoorbeeld wetgeving en voorlichting. Bovendien zetten we ons in voor een veilige werkplek door actief aan de slag te gaan binnen bedrijven. Vanuit de werkgroep gassen in containers hebben we onlangs een informatiekaart naar alle leden in de vervoer en handel gestuurd om hen op de hoogte te brengen van de gevaren tijdens het werken met gassen in containers. Daarbij hebben wij ook gevraagd of zij met eventuele mededelingen of vragen met ons contact willen opnemen.

Enquête over gassen in containers
In Nederland worden er dagelijks honderden containers waar giftige gassen in zitten geopend. Veel van die containers bevatten (veel) te hoge concentraties gas, en iedere maand komen er zelfs meerdere containers met extreem hoge concentraties gas naar Europa. Die gassen in containers kunnen erg gevaarlijk zijn voor de gezondheid van de werknemers die in en rond die containers werken. In het verleden zijn er door dit soort werkzaamheden zelfs al werknemers overleden.

Je weet nooit welke container risico’s heeft en welke niet, behalve als er een goed werkend beleid is in het bedrijf waar je werkt. Bovendien moet er voldoende bescherming zijn voor de werknemers. Dat is vaak niet het geval. Soms doet een bedrijf wel zijn best, maar is het beleid en de bescherming onvoldoende.

Meer… FNV

Related news

List of related news articles