Tienpont selecteert Annemieke Bes voor Volvo Ocean Race

Schipper Simeon Tienpont heeft Annemieke Bes geselecteerd voor het team AkzoNobel team in de Volvo Ocean Race. Annemieke Bes won de zilveren medaille op de Olympische Spelen van Peking.

Naast Tienpont en Bes bestaat het team nog uit 7 topzeilers uit verschillende landen. Brad Jackson uit Nieuw-Zeeland heeft de race 3 keer gewonnen. De Spanjaard Roberto Bermudez, de Braziliaan Joca Signorini en Brit Jules Salter kwamen eerder als eerste over de finish. De Australiër Luke Molly, de Deen Nicolai Sehested en Brad Farrand uit Nieuw-Zeeland maken het team compleet.

Op 22 oktober start de Volvo Ocean Race in Alicante, Spanje. De boten passeren 11 steden op 5 continenten en finishen in Scheveningen in circa 45.000 mijlen. Naar verwachting is de finish eind juni 2018.

Tienpont: “Het team dat ik heb geselecteerd, combineert volwassenheid en ervaring met jeugd en kracht,We hebben veel ervaring in het team. Gezamenlijk hebben we 24 Volvo Ocean Races en vijf olympische campagnes geracet”

Tienpont heeft al twee keer de Volvo Ocean Race gevaren en is nu voor het eerst schipper.

Bes: “Voor mij is het een enorme uitdaging om acht maanden met een team te zeilen. Deze race is voor mij één van de hoogtepunten van het wedstrijdzeilen. Het is ook mooi dat de finish in Schevingen ligt. Dat maakt het nog specialer.”