Tineke Netelenbos, in het Comité van Aanbeveling van Offshore Energy

 

TinekeNetelenbos1jpg

Tineke Netelenbos, voorzitter van de KVNR, heeft zitting genomen in het Comité van Aanbeveling van Offshore Energy. De gelijknamige beurs en conferentie wordt door Navingo georganiseerd van 28 tot en met 29 oktober 2014 in de Amsterdamse RAI.

De zevende editie van deze offshorebeurs mag zich verheugen in een toenemende belangstelling. De organisatie hoopt dit jaar meer dan 10.000 bezoekers te mogen verwelkomen. Er hebben zich inmiddels 491 standhouders gemeld waaronder ook steeds meer leden van de KVNR die actief zijn in de offshore.

De offshore is een groeimarkt voor veel Nederlandse reders. Het is om deze reden dat Tineke Netelenbos participeert in het comité. Andere leden zijn onder andere Kommer Damen (Damen Shipyards Group), Sander Vergroesen (IRO), André Goedée (Boskalis), Michael Kahn ( Jumbo Offshore) en Joep Athmer (Van Oord Offshore). Netelenbos: “Het is de krachtige maritieme ondernemerszin die Nederland aan de wereldtop heeft gebracht in de vracht- en passagiersvaart en de offshore markt. Het is ook die spirit die ons optimaal kan laten profiteren van de nieuwe kansen in de offshore.”

Momenteel worden er vele nieuwe windmolens op zee geplaatst die de komende tientallen jaren ook onderhouden moeten worden. Voor deze specifieke werkzaamheden worden specifieke schepen ingezet. In de praktijk classificeren verschillende vlaggenstaten deze schepen verschillend. De KVNR stelt zich op het standpunt dat de Nederlandse overheid voor deze specialistische schepen snel met een eigen set aan regels moet komen, vergelijkbaar met die van onder andere Duitsland.

Tijdens de beurs is er een tweedaagse conferentie ‘The future in the water’. Op het programma staat onder meer de regelgeving voor offshore vaartuigen. Daarbij gaat het onder andere over het vervoer van meer dan twaalf personen als industrieel personeel aan boord van dit type vaartuigen. Deelname biedt voor de KVNR een goed platform om dit met verschillende marktpartijen en branches te bespreken.

Meer… KVNR 

Related news

List of related news articles