Top GdF Suez, Chevron en NAM over toekomst gaswinning Noordzee tijdens Offshore Energy 2011

De hoogste bazen van GdF Suez E&P Nederland, Chevron E&P Netherlands en NAM delen op 11 en 12 oktober hun visie op de toekomstige gaswinning op de Noordzee. Zij doen dit tijdens de conferentie parallel aan de Offshore Energy beurs in de RAI in Amsterdam.

Ruud Zoon, Managing Director van GdF Suez spreekt tijdens de Global Energy Outlook Conference op 11 oktober. Deze conferentie gaat over trends en ontwikkelingen in de mondiale olie- en gasmarkt. De lezing van Ruud Zoon zal ingaan op de rol van Noordzeegas in de mondiale energievoorziening.

Gerard Schut, General Manager van Chevron en Bart van de Leemput, Directeur NAM spreken beide in de Upstream Innovation Conference op 12 oktober. In deze conferentie staat technologische innovatie waardoor gas uit marginale velden geproduceerd kan worden centraal. Gerard Schut zal ingaan op het potentieel van ‘shallow gas’ velden en de uitdagingen om het shallow gas te produceren. Chevron is de eerste operator die uit een shallow gasveld op de Noordzee produceert.

Bart van de Leemput van de NAM geeft zijn visie op hoe nieuwe technologieën kunnen leiden tot meer productie. In dit verband zal hij ook spreken over de SWEEP strategie van Shell/ NAM, wat staat voor Smart Well Engineering Exploration and Production” en het werk van de SWIFT drilling rig. Deze drilling jack-up zal in het zuidelijke deel van de Noordzee opereren.

De Global Energy Outlook Conference en Upstream Innovation Conference maken beide deel uit van Offshore Energy 2011, het leidende, internationale offshore evenement in Nederland. Op dinsdag 11 oktober staat ook de Deepwater Gas Conference op het programma en korte topical sessions over Offshore Wind, Marine Spatial Planning en Heavy Lift. ‘s Middags vindt de vrij toegankelijke bijeenkomst “Working together to deliver safe and effective wells” plaats.

Op woensdag 12 Oktober biedt Offshore Energy topical sessions over Wave & Tidal Energy, Deep Sea Mining en Unconventional Gas. Ook vindt dan in samenwerking met IRO en Decom North Sea een gratis seminar over decommissioning plaats.

Meer informatie over Offshore Energy 2011, het conferentieprogramma, deelname, prijzen en registratie is te vinden op www.offshore-energy.biz.

Bron: Offshore Energy, 08-09-2011;