Topsecret kinderrondleiding tijdens Nationale Museumweek

Tijdens de Nationale Museumweek van 18 t/m 26 april is er in het Maritiem Museum Rotterdam van alles te doen. Bezoekers kunnen op ontdekkingsreis in de nieuwe familietentoonstelling ‘De wereld op je bord’ en exclusief voor kinderen vanaf 8 jaar organiseert het museum op woensdagmiddag 22 april een ‘Topsecret rondleiding’ achter de schermen.

Topsecret-rondleiding exclusief voor kinderen
Op woensdagmiddag 22 april van 14.00 tot 15.00 uur organiseert het Maritiem Museum speciaal voor kinderen van 8 tot 15 jaar een ‘topsecret-rondleiding’ achter de schermen. Deze rondleiding is gratis exclusief entree. Ze gaan naar het streng bewaakte museumdepot, waar bijna 850.000 eeuwenoude collectiestukken bewaard worden en waar bijna niemand ooit geweest is. Daarnaast ontmoeten ze papierrestaurator Frank die kapotte atlassen en eeuwenoude brieven weer als nieuw maakt. Voor vaders en moeders is deze rondleiding verboden terrein, maar die kunnen ondertussen genieten van het uitgebreide tentoonstellingsprogramma dat het museum te bieden heeft. Aanmelden via secr[email protected] o.v.v topsecret-rondleiding. Vol=vol.

Expo om van te watertanden
In de familietentoonstelling ‘De wereld op je bord’ ontdekken bezoekers dat het zonder de scheepvaart maar een karige boel zou zijn op ons bord. Zo hadden we in Nederland geen koffie gedronken zonder smokkelende zeelui en zelfs de oer-Hollandse aardappel komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Families schuiven in de tentoonstelling aan bij kleurrijke gedekte tafels en gaan op een levensgrote wereldkaart met een reuze schip als pion op ontdekkingsreis naar de herkomst van ons eten. Daarnaast struinen ze langs rijk gevulde voorraadkasten met een schilderij door Van Gogh, eeuwenoude VOC-kaarten, scheepsmodellen, historische kookboeken en zeldzaam keukengerei. Onderweg verzamelen ze unieke recepten van topkok Pierre Wind, ruiken de geuren van de wereldkeuken en ontdekken alles wat je moet weten over je eten.

Kom aan boord
Naast ‘De wereld op je bord’ zijn er in het Maritiem Museum nog zes tentoonstellingen te bezoeken. Ontdek de passie van woonboot bewoners in ‘Wonen op water’, waan je op een cruiseschip in ‘Zeekastelen’, bewonder de 25 absolute parels uit onze collectie in ‘Topstukken’ of duik met de allerkleinsten onder in de haven van Professor Plons. Buiten in de oudste en grootste museumhaven van Nederland ontdekken bezoekers aan boord van historische schepen en kranen hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

Meer… Maritiem Museum