Topside Borssele Alpha bijna klaar voor vertrek bij HSM Offshore in Schiedam

HSM Offshore heeft de topside van de Borssele Alpha substation afgelopen dinsdag op een barge geladen op de werf in Schiedam. Afhankelijk van het weer gaat het gevaarte deze maand nog vertrekken richting Borssele. De jackets van Borssele Beta zijn inmiddels ook op een barge geladen.

Borssele Alpha substation op barge geladen bij HSM Offshore in Schiedam Foto HSM Offshore
Topside van Borssele Alpha substation op de barge geladen bij HSM Offshore in Schiedam. Foto, HSM Offshore

HSM Offshore is verantwoordelijk voor het leveren van de Borssele Alpha en de 700MW Borssele Beta transformatorstations.

De 700 MW Borssele Alpha verzamelt de elektriciteit die wordt opgewekt door het offshore windpark Borssele 1 en 2 van Ørsted en voedt hiermee het Nederlandse elektriciteitsnetwerk.

De jacketfundering van het substation is in augustus 2018 geïnstalleerd. Het volledige platform is naar verwachting in augustus 2019 klaar.

De Alpha- en Bèta-platforms van Borssele zijn de eerste grootschalige netwerkverbindingen die in het kader van het Nationaal Energieakkoord voor offshore windparken in Nederland worden aangelegd. Borssele Beta wordt naar verwachting in 2020 voltooid.

Het windmolenpark Borssele 1 en 2 ligt zo’n 22 kilometer uit de kust van Zeeland en krijgt 94 Siemens Gamesa 8 MW-turbines en moet in 2020 operationeel zijn.

View on Twitter.