Topzeiler Peter Burling versterkt Team Brunel in Volvo Ocean Race

  • binnenland

De Nieuw-Zeelander Peter Burling, olympisch kampioen en stuurman van het winnende America’s Cup team, versterkt Team Brunel in de Volvo Ocean Race 2017-18. Het contracteren van ’s werelds meest gewilde zeiler is een sterke zet van Team Brunel-schipper Bouwe Bekking. Daarnaast zorgt zijn deelname voor een mooie tweestrijd met zijn jarenlange zeilpartner Blair Tuke, die deel uitmaakt van het Spaanse MAPFRE.

Dit tweetal droeg samen de Nieuw-Zeelandse vlag bij de Spelen van 2016. Ze namen de gouden medaille in de 49er mee naar huis. Vervolgens speelden beiden een invloedrijke rol in de overwinning van Emirates Team New Zealand in de America’s Cup eerder dit jaar. Burling werd met zijn 26 jaar de jongste, winnende stuurman uit de geschiedenis van de America’s Cup.

Burling over zijn overstap naar de Volvo Ocean Race: “Dit is een grote zeilrace en hoewel ik niet veel aan zeezeilen heb gedaan, heb ik altijd graag deel willen uitmaken van een campagne. Alleen was het lastig te combineren met mijn andere zeilactiviteiten. Dit is de juiste timing en een geweldige kans om veel van een ervaren team te leren.”

Photo:

Related news

List of related news articles