TU Delft ontwerpt meest innovatieve grijper voor bulk

De vlag ging uit bij transporttechnoloog Dingena Schott en haar team van de TU Delft. Niet alleen bedachten zij een ontwerpmethode voor een nieuwe grijper; de door Nemag gebouwde grijper blijkt ook nog eens te voldoen aan al hun voorspellingen op basis van de door hen gevalideerde modellen, testen en stimulaties. De Nederlandse grijper zou op alle havens ter wereld schepen sneller en duurzamer kunnen lossen. Grijperfabrikant Nemag is door het International Bulk Journal beloond met een award voor het ontwikkelen van de meest innovatieve technologie voor grijpers van bulkgoederen.

Staalfabrieken en bulkterminals over de hele wereld gebruiken de grijpers van het Nederlandse Nemag bij de overslag van allerlei soorten bulk. Het Zeeuwse familiebedrijf ontwikkelt en bouwt grijpers, met een inhoud tot 60 m3 voor de overslag van bulkgoederen. De grijpers worden vanuit de moderne productielocatie in Zierikzee wereldwijd geëxporteerd. Nemag ontwikkelt grijpers met de hoogste productiviteit en kwaliteit, gebaseerd op innovatieve concepten.

International Bulk Journal
Het IBJ Awards event wordt jaarlijks georganiseerd door het International Bulk Journal. Dit magazine is wereldwijd toonaangevend voor de maritieme droge bulk industrie. De awards gaan naar bedrijven die uitblinken in de bulkindustrie. Winnaars worden gekozen door een onafhankelijke vakjury. Alle winnaars zijn bekendgemaakt tijdens een galadiner op 13 november in de Beurs van Berlage in Amsterdam.