VIDEO: TU Delft Solar Boat gedoopt door André Kuipers

  • binnenland


22052014 - Solarboat TU Delft

In de ochtend van 22 mei werd in Oostpoort in Delft de TU Delft Solar Boat officieel gedoopt door astronaut André Kuipers. De doop werd gevolgd door de eerste vaarminuten van de zonneboot. Het studententeam van de TU Delft neemt van 28 juni tot 5 juli deel aan de DONG Energy Solar Challenge in Groningen en Friesland. 

Kuipers was betrokken bij de doop van het project vanwege zijn interesse in duurzame ontwikkeling. Voordat hij een Delftsblauwe aardewerken kan over de zonnepanelen leeggoot, sprak hij: “Hiermee wil ik graag de TU Delft Solar Boat dopen en ik wens het hele team een behouden vaart.” Een andere Nederlandse astronaut, de deze week overleden Wubbo Ockels, was nauw betrokken bij het ontwerp van de boot.

Tijdens de proefvaart werd een maximale snelheid van 24 kilometer per uur bereikt, volgens het team een primeur. Het studententeam heeft dan ook twee jaar lang intensief aan het nieuwe ontwerp gewerkt, waarbij een nieuw draagvleugelsysteem is ontworpen. Dit nieuwe ontwerp vermindert de weerstand van het water, waardoor de boot sneller kan varen.

Meer… TU Delft Solar Boat Team

Related news

List of related news articles