Tuigerij Rake Rigging in zee met online platform voor jachtonderhoud Yachttonus

Yachttonus en Rake Rigging maken vandaag bekend dat Rake Rigging uit Medemblik haar bekende tuigagediensten aanvult met de unieke online bootbeheerfaciliteiten van Yachttonus.com. Met Yachttonus biedt Rake Rigging, vooralsnog als eerste leverancier en onderhoudsbedrijf in Nederland, een volledige online onderhoudsservice aan haar klanten.

Yachttonus.com biedt een online planner voor alle onderhoud aan boten. Na registratie kan een booteigenaar een profiel van zijn boot aanmaken met alle bijbehorende componenten en hun staat van onderhoud. Hierna kan hij een toegesneden onderhoudsplan opstellen. Booteigenaren kunnen leveranciers en dienstverleners veilig toegang geven tot hun Yachttonus-profiel zodat die hen beter kunnen adviseren en – desgewenst – hun profiel en onderhoudsplan kunnen bijhouden.

Klanten enthousiast
De klanten van Rake Rigging hebben het initiatief zeer positief ontvangen. Zij vinden het prettig om de actuele staat van onderhoud van hun tuigage overal ter wereld te kunnen raadplegen.

Yachttonus is een internationaal platform voor online bootbeheer met een unieke combinatie van bootconfiguratie, onderhoudsplanning en veilige toegang voor dienstverleners. Alex Dowdalls, Algemeen Directeur van Yachttonus: “Met Rake Rigging maakt Yachtonus een vliegende start in Nederland. Hiermee krijgt de klant inzicht in de specificatie, configuratie en status van alle tuigage op zijn boot, en kan Rake Rigging het onderhoud planmatig voor hem bijhouden.”

Rake Rigging is eigendom van de internationale tuiger Michel de Nijs en wedstrijdzeiler Pieter Kok. Rake Rigging verricht alle tuigagewerkzaamheden voor de bekende Medemblikse werf Medemblik Yacht Service en jachtbouwer Conyplex (Contest Yachts). Pieter Kok, mede-eigenaar van Rake Rigging: “Met Yachttonus kunnen wij tuigage-inspecties eenvoudig online vastleggen en onze klanten nog beter van dienst zijn. ”

Bron: Nauticlink, 25-03-2011;