Tulip Oil verwerft 100% van de aandelen in Smart Energy Solutions

  • offshore energie

Tulip Oil Holding B.V. (“Tulip Oil”) heeft een akkoord bereikt om 100% van de aandelen van Smart Energy Solutions B.V (“SES” ) van SES Holding B.V. over te nemen voor een niet bekendgemaakte prijs. Het bedrijf zal Tulip Oil Netherlands B.V. (“Tulip Oil NL”) gaan heten.

Tulip Oil (www.tulipoil.com) is een^ olie- en gasbedrijf opgericht in juli 2010 met operaties in Duitsland. Het bedrijf richt zich op marginale olie en gas ontwikkelingen in West-Europa. Tulip Oil is mede-eigendom van en wordt gefinancierd door Barclays Natural Resource Investments (“BNRI” www.bnri.com, een wereldwijd private equity-bedrijf gericht op investeringsmogelijkheden in natuurlijke energie bronnen) samen met Tulip Oil management.

Smart Energy Solutions werd opgericht in 2005 en heeft belangen in 10 Nederlandse olie- en gasvergunningen, waaronder de Akkrum en Donkerbroek gasvelden, ontdekkingen die ten zuidwesten van het grote Groningenveld liggen en de offshore ontdekking Q7/Q10A dat een paar kilometer voor de Nederlandse kust ligt.

Ir Erik Steenken, benoemd als CEO en directeur van Tulip Oil NL, legt uit: “We zijn zeer verheugd onze eerste vergunningen in eigen land te hebben verkregen. De verworven vergunningen passen uitstekend binnen ons bedrijfsmodel en onze strategie. We kijken uit naar het werken met lokale belanghebbenden, dienstverleners, partners en overheidsinstanties en heten het voormalige SES personeel van harte welkom in het Tulip Oil team. Tulip Oil’s management team brengt een brede en relevante ervaring met zich mee die opgedaan is in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Het zal zich richten op het ontwikkelen van economisch belangrijke, maar ook uitdagende olie- en gas ontwikkelingen op een kostenbesparende en efficiënte manier met veel aandacht voor veiligheid en milieu.

Willem van’t Spijker, voorheen CEO en managing director van SES, zegt: “We zijn verheugd dat een ervaren en bekwaam team zoals Tulip Oil het werk dat SES verricht heeft zal voortzetten bij de opbouw van een sterke aanwezigheid in Nederland.”

Tulip Oil Holding B.V. (Den Haag, Nederland) is een bedrijf dat zich richt op olie- en gasactiva in West-Europa. Het bedrijf werd opgericht in juli 2010 door BNRI en Tulip Oil management om mogelijkheden in nog onontwikkelde olie- en gasvelden te exploiteren. Bovendien bestudeert Tulip Oil vroegtijdig verlaten olie- en gasvelden die nog waarde kunnen hebben voor een kostenbewust, technisch onderlegd en innovatief management team. Voor meer informatie bezoek www.tulipoil.com.

Smart Energy Solutions B.V. (nu Tulip Oil Netherlands B.V., Den Haag) is een bedrijf met 10 vergunningen onshore en offshore in Nederland. Het bedrijf werd opgericht in 2005 door Willem van’t Spijker en omvat de Akkrum en Donkerbroek onshore ontdekkingen en de offshore ontdekking Q7/Q10A.

Barclays Natural Resource Investments (London, UK) zoekt en werkt samen met unieke en goed geplaatste operationele management teams met specifieke expertise, aanzienlijke ervaring en track-record binnen de sector van de mondiale natuurlijke energiebronnen, vooral in upstream olie & gas, upstream mijnbouw, en elektriciteitsopwekking met inbegrip van groene energiebronnen. BNRI is een actieve belegger en is vertegenwoordigd binnen de directie van Tulip. BNRI heeft kantoren in Londen, New York, Dubai en Doha en wordt bemand met 16 investment professionals en een zeer ervaren raad van advies. Voor meer informatie bezoek www.bnri.com.

 

 

Related news

List of related news articles